Spet en Spat draait nu een jaar!

Datum bericht : 20-11-2018

In de herfsteditie van GroetWiek is er al aandacht aan besteed. Femke is inmiddels (op haar verjaardag notabene) door de ouders en kinderen in de bloemetjes gezet. Steeds meer ouders weten de weg naar deze unieke kleinschalige Peuteropvang in het mooie Jekerkwartier te vinden. Maar er is nog plek!

Spet en Spat is also open to foreign speakers.


Spet en Spat bestaat 1 jaar.

Afgelopen vrijdag is Femke Kriens door de kinderen en ouders van Peuteropvang Spet en Spat in Maastricht in de bloemetjes gezet. Na een valse start heeft Femke zich door het moeras van de regelgeving in de kinderopvang heen geworsteld en is nu boven komen drijven. Ouders en kinderen weten de weg Peuteropvang Spet en Spat steeds beter te vinden. Chapeau!

Spet en Spat is een initiatief van Femke Kriens voortgekomen uit haar eigen ervaring in de reguliere kinderopvang. Zij staat voor eigenheid van het kind dat de ruimte krijgt voor een eigen creatief proces. Daarnaast is zij flexibel om ouders zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen.

Femke kan als HBO-pedagoog bogen op een brede ervaring in de kinderopvang. De onbevangenheid en nieuwsgierigheid van peuters heeft haar bijzondere aandacht. Dat samen met hen te mogen beleven is haar passie!

Aanpak

Peuterspeelzaal Spet en Spat is een plek te zijn waar kinderen (in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar) en ouders zich thuis voelen. De kinderen zijn hoofdrolspelers, niet de methode. Bij Spet en Spat daarom geen VVE (Voor Vroegschoolse Educatie) of peutertoets, maar Reggio Emilia. De ontdekkingstocht van het kind vormt de leidraad voor het pedagogisch handelen. Het stimuleren van de creativiteit is een belangrijk aspect in de ontwikkeling van het kind. Creatief denken geeft kinderen daartoe handvatten (tools).

Femke beschikt als Creatief Therapeute Beeldend Vormen zelf ook over ruime interesses. Naast zingen, hardlopen, grottengids en Mimakkus-clown is ze creatief en in staat aan te sluiten bij de belevingen en ervaringen van de kinderen. De taal die de kinderen zich spelenderwijs eigen maken ondersteunt het ontdekken en daarmee ook het denken. Deze betrokkenheid draagt bij aan het ontwikkelen van de persoonlijke- en sociale vaardigheden alsmede emotionele veiligheid en gezonde hechting van het kind.

Informatie

Peuteropvang Spet en Spat is een erkende kinderopvang organisatie die opvang biedt aan kinderen van 1,5 tot 4 jaar gedurende 5 ochtenden in de week en sinds kort ook op dinsdag en donderdag middag. De groepsgrootte is maximaal 7 kinderen met altijd een vaste HBO-pedagogisch medewerkster. Spet en Spat staat ook open voor anderstaligen.

Voor ouders waarvoor de fiscale kinderopvangtoeslag niet van toepassing is geldt een speciale regeling. Ouders/verzorgers betalen alleen de afgenomen uren.

 

Peuteropvang Spet & Spat
Sint Pieterstraat 6
6211 JN, Maastricht
(ingang in de Tafelstraat)
Telefoon : 06 83272702
E-mail : info@spetenspat.nl
10-11-2020

Spet en Spat bestaat alweer 3 jaar en dat is alleen maar mogelijk dank zij jullie; alle vaders en moeders die geloven in wat ik doe en waar ik voor sta. Dank jullie wel voor jullie vertrouwen. Op naar de vijf jaar het eerste “echte” jubileum.

07-05-2020

Vanaf 11 mei gaat Spet en Spat weer open na twee maanden gesloten te zijn geweest vanwege Corona. Met inachtneming van de RIVM richtlijnen gaan we er op Spet en Spat weer een leuke tijd van maken. 

 

18-08-2019

Vanaf 17-8-2019 is Spet en Spat niet meer actief op Facebook.

20-11-2018

In de herfsteditie van GroetWiek is er al aandacht aan besteed. Femke is inmiddels (op haar verjaardag notabene) door de ouders en kinderen in de bloemetjes gezet. Steeds meer ouders weten de weg naar deze unieke kleinschalige Peuteropvang in het mooie Jekerkwartier te vinden. Maar er is nog plek!

Spet en Spat is also open to foreign speakers.

14-10-2018
  • Femke is flexibel en denkt graag mee
  • Short story Vicky
  • It has been a satisfactory experience take part on spet en spat the time that our daughter Chantal was there. I let you know about my story so maybe We can help you to decide what you want for your children.
17-07-2018

Spet en Spat heeft een  privacystatement

10-08-2017

Peuteropvang Spet en Spat is per 1 september 2017 opgenomen in het LRKP; 267664205, inspectierapport zie menubalk kopje pedagogiek punt 3.

10-08-2017

Ouders die een belasting toeslag kinderopvang willen aanvragen kunnen hiervoor in aanmerking komen vanaf september 2017.